DESIGN INTERIOR

 

Design interior pentru garsoniera

Categorie: DESIGN INTERIOR

DESPRE

DESCRIEREA PROIECTULUI:

O garsoniera de 32 metri patrati, intr-un bloc nou construit din Capitala. Impartirea pe camere nu a respectat planul initial, motiv pentru care dispunerea acestora trebuie regandita pentru a profita la maxim de spatiul garsonierei.

Locatari: o familie tanara formata din doi adulti si un copil de un an.

DEZIDERATE:

Acest proiect de design interior pentru garsoniera presupune, in primul rand, recompartimentarea locuintei. In al doilea rand, trebuie gasite suficiente spatii de depozitare pentru nevoile tinerei familii. Nu in ultimul rand, vom tine cont de latura estetica, astfel incat solutia de design sa fie in egala masura frumoasa si practica.

Ca in orice garsoniera, dormitorul se transforma in timpul zilei in living – sau invers. Bucataria e mica, proiectata pentru 1-2 persoane, baia de asememenea. Ambele trebuie adaptate si modificate pentru a oferi mai mult confort. In plus, in cazul de fata trebuie gasit un spatiu pentru copil. Cam acestea sunt, pe scurt, principalele provocari ale proiectului.

SOLUTII:

Solutia noastra de recompartimentare a insemnat deplasarea peretilor, astfel incat camerele rezultate sa fie mai mari – bucataria, livingul, baia -, respectiv calculate in functie de nevoile de spatii de depozitare ale locatarilor – holul.

Astfel, holul a devenit principala camera de depozitare, cu doi pereti acoperiti in intregime de dulapuri.

Baia are de asemenea spatii de depozitare. Cada a fost inlocuita cu cabina de dus din motive practice, iar daca e sa luam in considerare considerentele de ordin estetic, alegerea e de asemenea inspirata, gratie peretilor contrast care dau, in fapt, personalitate incaperii.

Bucataria a fost transformata in spatiu deschis. Initial, aceasta incapere – lunga si ingusta, nu oferea suficient spatiu pentru un loc de luat masa cat de cat confortabil. In plus, se simtea nevoia de spatii de depozitare suplimentare. Una peste alta, decizia de a propune o bucatarie open space s-a  impus de la sine si, credem noi, este inspirata.

Pentru camera de zi am ales  o biblioteca de perete in stil George Nelson. E aerisita, practica si se potriveste perfect in spatiul destul de restrans al camerei. Paleta cromatica: pe fundalul alb al peretilor am suprapus culori tari care invioreaza atmosfera si dau personalitate camerei, fara sa aglomereze vizual decorul. Am preferat sa abordam incaperea dupa principiul „mai putin inseamna mai mult”  si sa punem in scena elemente putine la numar, insa valoroase din punct de vedere vizual.

Pentru juniorul familiei am amenajat un loc de joaca/ de dormit in balcon – care, de fapt, a fost integrat camerei principale prin desfiintarea usii de acces. Aici am proiectat un corp de mobilier format dintr-un mini-cadru de pat cu sertar, asa ca am obtinut dintr-un foc un loc de joaca si spatiu de depozitare.