DESIGN INTERIOR

 

Design interior pentru camera copiilor

Categorie: DESIGN INTERIOR

DESPRE

DESCRIEREA PROIECTULUI:

Camera de 12 mp, la semi-mansarda, care va fi locuita de doi copii cu varste de 6, respectiv 8 ani.

DEZIDERATE:

Prima si cea mai importanta provocare la proiectul de design interior pentru camera copiilor a fost cea legata de spatiul mic al camerei. Cei 12 metri patrati avuti la dispozitie urmau sa serveasca drept loc de joaca, spatiu de studiu si camera de dormit pentru doi copii, asa ca spatiul trebuia folosit la maxim. In plus, camera e semi-mansardata, ceea ce inseamna ca, din cauza tavanului inclinat, se pierde spatiu pretios – iar de acest lucru va trebui de asemenea sa tinem cont.

SOLUTII:

Am inceput prin a imparti camera in trei zone distincte: loc de studiu, loc de joaca, spatiu de odihna. Pentru ca nu am gasit o solutie mai buna, data fiind marimea redusa a camerei, am asezat cei doi copii la acelasi birou, profitand astfel de avantajul mai important de a avea zona de studiu pozitionata in cel mai luminos colt al spatiului.

Restul de perete din dreapta biroului l-am folosit de asemenea la maxim, prin plasarea etajerei sub planul inclinat.

Locurile de dormit ocupa alte doua laturi ale camerei, cu specificatia ca paturile sunt decalate pe inaltime – un artificiu de design menit sa separe zonele individuale ale celor doi copii. De asemenea, paturile au fost proiectate cu spatii de depozitare generoase, astfel incat sa se compenseze pe cat posibil lipsa unor dulapuri mai incapatoare – imposibil de plasat pe peretele ramas liber. In plus, pe langa cele doua sertare mari, puse in partea inferioara a fiecarui pat, cele doua trepte despartitoare pot fi folosite pe post de cutii – capacele mobile permit accesul cu usurinta in spatiile din interiorul treptelor.

Ceea ce s-a incercat a fost optimizarea spatiului avut la dispozitie, astfel incat cele trei functionalitati enumerate mai sus sa fie indeplinite: loc de studiu, de joaca, de odihna. In acelasi timp, intentia noastra a fost de a nu incarca prea tare camera cu piese de mobilier care, poate, si-ar fi dovedit din plin utilitatea, insa care ar fi rapit din spatiul disponibil pentru joaca. Asa ca am preferat sa facem un compromis intre functionalitate si design, pe de o parte, si intre utilitar si recreativ, pe de alta.

Ce a rezultat de aici: o camera vesela, ce vrea sa  compenseaze prin design neajunsurile date de spatiul foarte limitat.