DESIGN INTERIOR

 

Camera pentru adolescenta

Categorie: DESIGN INTERIOR

DESPRE

DESCRIEREA PROIECTULUI:

O camera de 16 mp (cu laturi de 4.9 x 3.3 m) ce va fi locuita de o adolescenta.

DEZIDERATE:

Pentru ca tanara locatara a camerei este pasionata de filmele vechi ale anilor ’40-’60 si mare admiratoare a actritei Audrey Hepburn, versiunea noastra de camera pentru adolescenta va trebui sa tina seama de aceste preferinte.

Ca functiuni, camera va fi folosita pentru: odihna, studiu, relaxare, intalniri cu prietenii. In consecinta, spatiul trebuie gandit in asa fel incat toate aceste functiuni sa fie prinse in solutie, fara a face compromisuri nici in latura practica, nici in cea estetica a lucrurilor.

SOLUTII:

Functional, camera raspunde necesitatilor formulate anterior. Astfel, spatiul e impartit in cateva zone delimitate fie vizual, fie functional.

Zona de studiu e asezata langa fereastra, intr-un loc bine luminat. Aici am folosit mai putine culori puternice – doar doua accente, lampa si polita, subliniaza vizual spatiul. Peretele e decorat cu un sticker alb, intentia fiind de a crea un loc care sa incurajeze concentrarea, asadar cat mai aerisit din punct de vedere vizual si fara “hoti de atentie” – culori tari, decoruri stridente, obiecte care atrag privirile si intrerup concentrarea.

Biblioteca a fost gandita astfel incat sa ofere suficient spatiu de depozitare pentru carti scolare, caiete etc., dar si pentru obiecte personale, suveniruri si alte maruntisuri ce apar de obicei in camerele adolescentilor. Din nou, am mizat pe un aspect aerisit – mobila putina, insa practica si proiectata special pentru spatiul in cauza si nevoile locatarului sau.

Canapeaua rabatabila a fost preferata patului, dat fiind ca aceasta camera va servi nu numai ca loc de odihna si de studiu pentru adolescenta, dar si ca spatiu de socializare. Aici vor avea loc intalniri intre prieteni, vizionari de filme, discutii intre fete – asa ca locul trebuie sa fie pregatit pentru a gazdui astfel de activitati.

Cromatic, camera e dominata de turcoaz – o culoare care credem ca se impaca foarte bine cu tema aleasa: vintage la Hollywood. Celelalte accente de culoare si de imagine vin sa completeze decorul, despre care credem ca e plin de prospetime, jovial si tineresc – asa cum ar trebui sa fie o camera de adolescenta.