Hota nu e un accesoriu care sa-ti inspire mari fantezii cand vine vorba de design de produs. Ne-am obisnuit sa tratam acest obiect prin prisma functiunilor sale – ceea ce nu e rau deloc, ba chiar din contra. Insa nu sunt de ignorat nici aspectele de ordin estetic. In aceasta directie merge si Elica – producatorul italian de hote, cu activitate inca din anii ’70.

Hotele lor sunt in primul rand performante. Nu insistam asupra acestui subiect, pentru ca informatii detaliate, pentru fiecare model in parte, pot fi gasite pe site-ul lor (vezi in sursa foto, la sfarsitul articolului).

Insistam pe partea estetica si vorbim despre design de produs pentru hote – un subiect nu numai putin curios, ci si rar atins in revistele de specialitate.

Asadar, incepem cu modelele noi de hote de la Elica – gama Dynamique, cu design de inspiratie retro.

Design de produs

Nu intamplator am ales pentru exemplificare produsele Elica. Firma a devenit de-a lungul celor aproape 40 de ani de activitate, o somitate in domeniu. Ca sa spunem pe sleau, cand vine vorba de hote, Elica e printre producatorii dupa care se da ora exacta in materie de hote.

Prestigiul firmei a fost reinnoit an de an prin interventii suprinzatoare precum cele pe care le vedeti aici. Niste guri de aer proaspat in domeniul esteticii in bucatarie, am putea spune – si la propriu, si la figurat.

Design de produs Design de produs

Seria Evoque:

Design de produs Design de produs

 

Mini Skin, o hota al carei design a fost premiat in 2011 cu Red Dot Award. Prestigiosul premiu recompenseaza cele mai bune mostre de design din lume.

Design de produs

 

Elica Bubble e la fel de contemporana azi, cum ar fi fost prin anii ’60, cand mania astro/cosmo-nautica isi pusese puternic si ireversibil amprenta in design. Remember ceasurile in forma de glob pamantesc ori caciulile numite chiar asa – cosmonaut, ca sa numim doar cele mai comune exemple.

Design de produs

Elica Clip Red:

Design de produs

Elica Feel, o hota colorata ce incorporeaza designul de ultima ora cu nostalgia artistica. Fiecare forma geometrica e, de fapt, un filtru ce poate fi actionat separat. Hota nu are butoane, ci e acoperita cu suprafete sensibile la atingere – de unde si numele, Feel (a simti).

Design de produs

Design de produs

Elica Wizzard:

Design de produs

In sfarsit, o hota cu reminiscente romantice: Juliette.

Design de produs

foto