Intr-o zi innorata de miercuri, un pic de design interior indraznet nu strica, am zis. Asa ca am ajuns la aceasta reamenajare a unei case din secolul XIX, facuta cu talent si dedicare de o echipa de designeri canadieni, Mark + Vivi.

Construita in 1880, casa din caramida a fost recent renovata si reamenajata, cu intentia de a servi drept locuinta si studio de design interior celor doi tineri amintiti mai sus. Acestia au inteles sa trateze proiectul propriei case in aceeasi maniera in care-si trateaza toate lucrarile, adica avand in prim-plan respectul pentru mediu si pentru materiale, sustenabilitate, accent pe folosirea inteligenta a resurselor.

Asa se face ca o parte din materialele folosite la renovarea casei au ajunns ulterior sa fie slefuite, infrumusetate si transformate in piese de mobilier sau de decor care acum completeaza decorul indraznet al casei. De la panouri de lemn, lazi de depozitare, scari, paleti, pana la diverse vechituri gasite in vechea casa, echipa de canadieni a avut grija sa foloseasca la amenajare cat mai multe din obiectele care existau deja in locuinta, intr-o forma sau alta.

Pe de alta parte, in anumite sectoare nu s-a facut deloc rabat la costuri  – sau, mai bine zis, calitatea a fost elementul decisiv in alegerea, de exemplu, a corpurilor de iluminat, a finisajelor la podele, plus alte cateva elemente care, prin lux, fac un contrast neasteptat, dar placut cu restul amenajarii. Asa ca pana la urma s-a ajuns la un echilibru – unul placut vederii, chiar.

Dar am uitat esentialul. Si trebuie s-o spunem tare si raspicat: galbenul de la scari e fenomenal! Aproape ca face toata casa sa danseze in jurul lui, nu?

design interior indraznetdesign interior living covor persanLiving cu bucatarie open-space, intr-o formula deloc pretentioasa, dar practica si cu un sarm strengaresc. Covorul si bancuta au costat, probabil, o mica avere. Compenseaza dulapul de metal de la Ikea, probabil, si rafturile construite in perete, pentru care s-a cheltuit mult mai putin, iar efectele sunt, cu toate acestea, maxime.

Iar grinzile…grinzile au farmecul lor, nimeni nu poate sa nege asta. design interior living ikea persanInsula de bucatarie, partial facuta din bucati de material salvate:
design interior indraznetMai apare unul si la baie:design interior indraznetMizand pe contraste: scara cu pete de vopsea vs. cada de baie cocheta si pretioasa:design interior indraznetdesign interior indraznetParca se simte un aer interbelic…?design interior indraznetdesign interior indraznet

foto