Prezenta Sancal la Milan Design Week 2016 a insemnat in primul rand colectia Futura, care aduce o intoarcere in trecut, spre perioada Space Age. Adica designul anilor ’50-’60. Destul de previzibil, avand in vedere revirimentul extraordinar al curentului Mid Century Modern in ultimii ani.

Si totusi, sa dam Cezarului ce-i al Cezarului. Colectia Futura e remarcabila, piesele de mobilier au detalii care le scot din anonimat, si chiar daca nu aduc inovatii in domeniu,  sunt in masura sa ne asigure ca spaniolii de la Sancal stiu sa-si pastreze publicul in priza.

Seria Tonella e realizata de Note Design Studio :

sancal la milano design week 2016 colectia futura Masa Vesper de Sebastian Herkner: sancal la milano design week 2016 colectia futura tonella tonella sancal la milano design week 2016 colectia futura Masuta Duplex a fost proiectata de MUT Design pentru Sancal. Este modulara si poate fi configurata in mai multe variante, inclusiv diferite culori pentru piesele componente: sancal la milano design week 2016 colectia futura masuta duplex masa duplex sancal la milano design week 2016 colectia futura Piesele din seria Tortuga, mai jos, au fost proiectate de Nadadora. Si acestea sunt inspirate de designul epocilor precedente, insa aduc si o picatura de noutate, ceva care sa le plaseze ferm in contemporan:
tortuga sancal la milano design week 2016 colectia futura Fermecatoare in simplitatea lor, fotoliile Tortuga par sa canalizeze toata atentia dintr-o camera spre ele si doar spre ele: sancal la milano design week 2016 colectia futura tortuga fotolii tortuga sancal sancal futura fotolii tortugascaune tortuga sancal la milano design week 2016 colectia futura Canapeaua face parte din seria Obi si a fost de asemenea prezentata de Sancal la Milan Design Week 2016. Fata de o canapea obisnuita, interventiile sunt minime, si totusi, ce diferenta uriasa fac!

Picioarele sunt din acrilic transparent, ceea ce da impresia ca obiectul pluteste. In orice caz, e o gaselnita reusita, avand in vedere tema colectiei Futura: Space Age. colectia obi sancal la milano design week 2016 colectia futura obi sancal futura Unul din cele cateva obiecte care, de asemenea, fac parte din colectia Futura scoasa in lume de Sancal la Milan Design Week 2016. Acest Apollo postmodern pare sa-si gaseasca perfect locul in colectia Futura, la fel si cele doua statuete de mai sus.
sancal la milano design week 2016 colectia futura Scaunele Silla 40 apartin tot celor de la Nadadora, care s-au ocupat si de designul pentru Tortuga (vezi mai sus): silla 40 sancal futura

foto