BLOG

 

Rafturi de carti pentru toate gusturile

11 Sep 2012, Postat de KiwiStudio in Design interior
Rafturi de carti

In acest articol vorbim despre rafturi de carti ceva mai speciale. In diverse forme si culori, pentru cei mai excentrici dintre noi. Si nu ne vom limita la a va arata cateva modele de rafturi care sa tina loc de biblioteca.

Politele sau rafturile sunt obiecte de mobilier foarte utile, care pot fi foarte usor adaptate oricarui spatiu. Sunt foarte potrivite unui design interior minimalist pentru ca nu incarca peretele si pot fi realizate la dimensiuni care sa avantajeze atat camerele mici, cat si pe cele mari.

Iata ce modele am gasit:

Un model de raft in stil minimalist, potrivit pentru interioare elegante sau indraznete – sau si una, si alta:

Rafturi de carti

…si o alta varianta a raftului de mai sus. Seamana cu o litera chinezeasca! Interesant cum peretele cu textura nu pare incarcat prin adaugarea acestui raft – iar acest lucru se datoreaza designului minimalist si simplitatii elegante a raftului:

Rafturi de carti

Un design indraznet pentru un raft de carti viu colorat. Forma se dovedeste destul de practica, dar daca ai probleme cu spatiul de depozitare, mai bine alege un raft conventional sau o biblioteca:

Rafturi de carti

Mai degraba polite decorative:

Rafturi de carti

Designul e cat se poate de original si poate infrumuseta o camera decorata simplu.

Ideea de mai jos e cat se poate de neconventionala. Dar si practica! Ce-i drept, nu stim cat de grea devine usa dupa ce o „tapetezi” cu carti de sus pana jos! Totusi, un 10 designerului pentru imaginatie!

Rafturi de carti

Rafturile Lago Linea sunt practice si estetice. Urmeaza linii simple de design si folosesc cu ingeniozitate spatiile de depozitare pentru a decora un perete gol.

Rafturi de carti

In varianta de mai jos, un corp cu rafturi si spatii de depozitare inchise:

Rafturi de carti

Pentru camera copiilor, ideile pentru decorarea spatiilor sunt practic infinite. Cu un pic de imaginatie, poti transforma o banala polita intr-o adevarata minunatie pentru cel mic:

Rafturi de carti

Rafturi de carti

Rafturi de carti

Pentru dormitor, un raft simplu, cu design fantezist. Peretele de culoare deschisa scoate in relief decoratiunile: raftul, noptiera, tocurile ferestrelor.

Rafturi de carti

Rafturile lui David Copperfield?! :)

Rafturi de carti

Rafturile modulare sunt foarte practice si pot fi adaptate usor oricarei camere. Pentru ca sunt usor de asamblat si dezasamblat, pot fi impartite in mai multe zone ale camerei sau pot fi folosite impreuna, ca in imaginea de mai jos. Daca vin in mai multe culori, cu atat mai bine – dar in acest caz, atentie cum asortezi celelalte elemente de decor. Pentru amenajarea de aici, rafturile de carti ies in evidenta tocmai pentru ca formeaza un contrast cu restul camerei. Cu siguranta, in acest caz micul corp de mobilier este piesa de rezistenta a amenajarii:

Rafturi de carti

Raftul de mai jos poate fi realizat cu usurinta din cateva bucati de lemn. Pentru imbinari s-a folosit clei special pentru lemn – asadar, fara cuie sau suruburi daca vrei sa obtii o piesa de mobilier de efect ca aceasta!

Rafturi de carti

Contemporane si stranii. Nerecomandate celor care sufera de vertij! :)

Rafturi de carti

foto: 1, 2, 3, 4, 5

LASA UN COMENTARIU