BLOG

 

Idei mari pentru bucatarii mici: amenajari de nota 10

28 Sep 2012, Postat de KiwiStudio in Design interior
Bucatarii mici

Cand vine vorba de bucatarii mici, sugestiile de amenajare tind sa se fixeze in cateva tipare devenite stereotipe: mobila alba, inghesuita, lipsa culorilor…Ei bine, vom vedea ca si bucatariile mici pot fi amenajate ca la carte, fara sa fie nevoie sa compromiti nici designul, nici functionalitatea.

Cel mai adesea, spatiile de bucatarie mici sunt amenajate in linie dreapta, cu electrocasnicele pe o parte si spatiul de luat masa pe latura opusa. Este un tip de amenajare foarte practic, iar combinatiile posibile de culori, materiale si contraste este practic infinit. Mai jos, o amenajare extrem de reusita folosind un fundal pastelat si mobila intr-o combinatie de culori interesanta:

Bucatarii mici

Asa cum spuneam, chiar daca – sau mai ales pentru ca – spatiul e mic, asta nu inseamna ca nu poti sa te joci cu culorile. Liniile orizontale formate prin alaturarea a doua culori contrastante subliniaza adancimea camerei si poate avantaja un spatiu mic.

Bucatarii mici

Bucatariile in L pot fi adaptate pentru a se integra perfect intr-o camera de dimensiuni reduse. Dispunerea electrocasnicelor si a corpurilor de mobilier face bucataria extrem de practica si estetica in acelasi timp. Numarul de spatii de depozitare e suficient, iar camera nu pare sufocata de mobila, asa cum se intampla de multe ori in cazul bucatariilor mici.

Bucatarii mici

Bucatarii mici

Spatiul bucatariei poate fi extins daca pe 1-2 pereti se monteaza dulapuri pentru depozitare:

Bucatarii mici

Mai jos, o bucatarie extinsa prin renuntarea la unul din peretii exteriori si dispunerea unei laturi a mobilierului la un unghi mai mare de 90 de grade:

Bucatarii mici

Liniile orizontale fac camera sa para mai lunga:

Bucatarii mici

Jocul de culori poate aparea inclusiv la pereti. Daca mobila e in culori neutre – alb, negru, gri, tonuri calde -, atunci poti sa alegi practic orice nuanta pentru perete.

Bucatarii mici

Ce-i drept, bucatariile in forma de U sunt mai potrivite pentru spatiile mari. Insa nu e exclus sa adaptezi forma si la bucatariile mici.

Tine cont, insa, de cateva reguli: cuptorul sa nu se afle la unghi de 90 de grade cu corpurile de mobilier de pe latura opusa (direct perpendicular pe acestea). Ar trebui ca intre cuptor si corpul perpendicular sa fie cel putin 30 de centimetri.

Nu din ratiuni estetice, ci din motive de siguranta: caldura emanata de cuptorul in functiune poate deteriora corpurile aflate in imediata vecinatate, la unghi de 90 de grade.

Bucatarii mici

Bucatarii mici

Bucatarii mici

Opteaza pentru bucatarie open space atunci cand spatiul nu-ti permite sa te extinzi prea mult. Mai jos, o bucatarie care pare mare gratie dispunerii corpurilor de mobilier pe cei doi pereti. Modificarea a fost posibila prin renuntarea la peretele despartitor dintre bucatarie si living.

Bucatarii mici

Bucatarii mici

Bucatarii mici

foto

  • bucatariicom

    Remarcam lipsa faiantei in majoritatea amenajarilor prezentate. Nemtii considera tot mai rar faianta in bucatarie. De multe ori accentul este dat de culoarea peretilor, mobilierul avand culori calde, neutre. E mai usor sa inlocuiesti culoarea peretilor daca vrei ceva nou decat mobilierul in sine sau faianta.

    Răspunde

LASA UN COMENTARIU