Despre amenajari interioare cu reconditionate am mai vorbit in acest articol, cand ii laudam pe cei de la Retrouvius ca fac treaba buna si repun vechiturile in functiune. Mai spuneam atunci ca nu se publica destul de mult pe tema reconditionarilor, asa ca iata-ne cu un nou articol in care vorbim despre ele! 😀

Asadar, plecand de la ideea ca orice obiect care poate fi recuperat, trebuie recuperat, Retrouvius repune in drepturi vechituri care ar fi ajuns cu usurinta la groapa de gunoi. Le restaureaza, le redau stralucirea si frumusetea, dar cel mai importat: le gasesc loc in decoruri cat se poate de contemporane.

Rezultatele muncii lor arata mereu suprinzator. Mai jos, o bucatarie asamblata bucata cu bucata din obiecte reconditionate. Mai ales mobilierului de bucatarie i se aplica eticheta „facut bucata cu bucata” – pentru ca e asamblat, la propriu, din bucati de material recuperate:

Amenajari interioare

Si daca e sa vorbim de amenajari interioare si reconditionari, ar trebui sa mai precizam un lucru: ca orice proces de reconditionare/ reabilitare/ repunere in functie (si, in general, cele care incep cu „re”) implica o doza variabila de innoire.

Ca se schimba modul in care e configurat spatiul sau intreaga maniera de abordare, cert e ca la fiecare reviziuire, decorurile ies complet schimbate la fata. Un exemplu de spatiu reinnoit prin intermediul culorii:

Amenajari interioare

Piese de mobilier retro:

Amenajari interioare

Amenajari interioare

Inclusiv piesele de mozaic pot fi recuperate si folosite la placari. Rezultatele pot fi de-a dreptul senzationale:

Amenajari interioare

In exemplul urmator, o masuta de cafea din bucatele de ceramica – mozaic sau faianta – recuperate:

Amenajari interioare

Amenajari interioare

O scara interioara reconditionata printr-o metoda extrem de simpla: vopsirea. Cum spuneam si mai sus, reinnoirea se poate face si folosind doar culorile:

Amenajari interioare

Ajungem si la lucruri serioase: un dulap realizat in intregime din bucati de lemn uzat reconditionat. Aspectul de antichizat e dozat cu atentie pe cele doua laturi ale piesei, astfel incat produsul final sa arate estetic. Evident, nu e vorba de o alaturare aleatorie de bucati de lemn desprinse din vreun gard 😀 Fiecare sipca a trecut mai intai printr-o mana dibace care a netezit-o, a vopsit-o sau, din contra, a slefuit-o pentru a-i da finisajul dorit. Iar la final, toate bucatile au fost asamblate in acest corp de mobilier nonconformist si indraznet.

In orice caz, e un exemplu bun de cum poti folosi lemnul reconditionat…daca ai ceva curaj si imaginatie!

Amenajari interioare

Amenajari interioare

foto