Despre design interior rustic marca Minacciolo am mai vorbit si cu alta ocazie, insa atunci aveam ca subiect bucatariile. Ei bine, de la bucatarii trecem direct in baie si ramanem cu italienii de la Minacciolo. Colectia lor de mobilier de baie in stil rustic se numeste English Mood   si vine cu o abordare plina de farmec pentru o camera care nu e tocmai fermecatoare…

Atmosfera exploatata, sa zicem asa, de Minacciolo, este cea de relaxare, leneveala, dulce reverie. Culori calde, pasteluri, verdeata pe unde se poate, multe obiecte mai mult sau mai putin utile, si decorurile capata un aer de caldura si rasfat.

Design interior rustic Design interior rustic Majoritatea propunerilor sunt pentru spatii mari, generoase. Tinand cont ca stilul rustic este unul destul de incarcat, cu multe detalii si multe ornamente, e de preferat ca aceasta observatie sa fie tinuta minte atunci cand se ia in calcul decorarea in aceasta nota a spatiilor mici.

Nu e o regula – am mai spus-o si cu alte ocazii, cand vine vorba de amenajari, singura regula e ca nu exista nicio regula. Insa e recomandabil.

Design interior rustic

Intoarcerea bazinului suspendat, in poza de mai jos:

Design interior rustic Design interior rustic Design interior rustic

Mobila Shaker, perfecta si pentru baie, ca si pentru bucatarie, dormitor sau alte camere. De altfel, in multe interioare tipic englezesti e usor de reperat stilul Shaker – care, surprinzator sau nu, se pastreaza la fel de proaspat si de contemporan ca acum 100 de ani!

Design interior rustic

Detalii, detalii si iar detalii! Orice amenajare reusita presupune o atentie aproape obsesiva pentru detalii. Care trebuie sa fie potrivite in context, bine alese, de calitate.

Design interior rustic

Rusticul e prezent doar in nota dominanta a decorurilor, ca artificiu de design. In niciun caz atunci cand vine vorba de confort. Aici nu se fac compromisuri, iar cuvantul de ordine e: contemporan. Adica se folosesc din plin tehnologiile moderne la-ndemana, insa cu grija pentru integrarea lor inteligenta in context.

In final, amenajarile arata firesc, sunt echilibrate si, cel mai important, extrem de practice.

Design interior rustic

Am mai spus-o si in alte articole: baia tinde sa devina o camera cu functiuni multiple. Pana nu demult, un fotoliu nu avea ce cauta aici. Omul contemporan i-a gasit insa loc si in baie – iar ideea nu e rea deloc. Macar ca decor…

Design interior rustic Design interior rustic Design interior rustic

Nu va lasati pacaliti de aparente! Cada arata rustic, insa e perfect adaptata nevoilor omului modern. Aici am facut o demonstratie despre ce poate face o banala cada de baie – indiferent daca arata suprarealist sau precum copaia bunicii!

Design interior rustic Design interior rustic

foto