Daca vorbim de Brazilia, e de asteptat sa vorbim de design interior pasional, asa cum il percepe si il sintetizeaza foarte reusit Mauricio Arruda.

Casa Lorena este proiectul pe care-l vedem azi in toata splendoarea lui. E o locuinta plina de viata, decorata intr-un stil eclectic delicios. Pare ca Arruda si-a pus aici in scena cele mai nebunesti idei vizavi de decorarea unui spatiu de viata. Din fericire, a facut-o cu talent, asumandu-si intr-un mod inspirat rolul de influentator de stari pe care-l are un designer de interior.

Asa cum e lesne de observat, s-au folosit multe culori, in tonuri puternice si in combinatii care sa le sporeasca intensitatea. Rosu si verde, galben si albastru, perechi de culori tari – ceea ce creeaza o aluzie subtila la o alta pereche: feminin – masculin. De altfel, sugestia e reluata in fiecare decor, intr-o forma sau alta.

Inca o caracteristica a decorurilor lui Mauricio Arruda: obiectele banale sunt transformate in vedete ale designului de interior. Partea buna e ca artistul stie cum sa le integreze pe fiecare in decor, astfel incat rezultatul final sa fie spectaculos. Mai jos, de exemplu, niste foarte comune lazi de plastic, frumos colorate, dar nu mai putin banale, ajung sa faca parte componenta dintr-o comoda mid century care, cel mai probabil, nu fusese proiectata pentru asa ceva.

Un salt de la banal la extraordinar dintr-o singura miscare.

Cu siguranta, Arruda nu propune modele de urmat, cel putin nu in sensul de modele exemplare, pe care le poate aplica oricine. Aduce insa un suflu proaspat si o viziune cel putin interesanta. In rest, fiecare decide pentru sine ce e estetic si ce e la limita dintre estetic si urat!

design interior mauricio arruda mauricio arruda Design interior pasional Design interior pasional Design interior pasional Design interior pasional Design interior pasional Design interior pasional Design interior pasional Design interior pasional

foto