Am gasit pretextul perfect pentru a vorbi si despre design interior in alb-negru: un apartament din Polonia, despre care v-am pomenit si in articolul anterior, si care pur si simplu ne-a fermecat. Noua, care ne plac atat de mult culorile!

Asadar, lucrarea apartine echipei Raca Architecki, a fost finalizata in 2014, iar apartamentul se afla in Gdansk, Polonia.

Cum spuneam si in titlu, bugetul pentru aceasta amenajare a fost de 10.000 de euro. Nu e un buget mic, insa nu e nici mare pentru un apartament de doua camere – sa zicem trebuie planificat cu atentie totul, astfel incat costurile sa n-o ia razna.

In cazul de fata, arhitectii care s-au ocupat de proiect au vazut initial un impediment in fixarea bugetului la aceasta suma, insa ulterior s-a dovedit ca tot raul a fost spre bine si ca din asta a iesit un proiect de toata frumusetea.

Si-acum, despre proiect. S-au folosit culori reci, de la nuante de gri la negru si la tonuri de albastru, iar ca sa imblanzeasca putin atmosfera sobra, s-a recurs la un artificiu simplu, de impact: panouri din caramida aparenta alba. Corpurile de iluminat au o tenta industriala si se potrivesc de minune cu leit-motivul acestei amenajari: mandala. Nota jucausa rezultata din alaturarea industrial-mandala poate fi pusa pe seama bufnitei care troneaza, de pe perete, asupra incaperii. E un detaliu realizat cu bani putini, dar care reuseste sa transforme radical spatiul.

Mai sus am vazut livingul. Urmeaza vedere spre bucatarie, cu bufnita veghind autoritat dintr-o parte a camerei:

Design interior in alb-negruAcelasi living, alt unghi. Ne place peretele din caramida aparenta vopsit in alb; ne plac lampile cu snur albastru, ne plae aerul de simplitate elaborata care razbate din Polonia tocmai pana la noi, in Romania. E o incantare!
Design interior in alb-negruDesign interior in alb-negruDesign interior in alb-negruFocus pe bucatarie. Dupa cum se vede, nimic extraordinar. Si totusi – sau tocmai din acest motiv – arata senzational. Design interior in alb-negruIn dormitor, tablia patului a fost realizata din paleti. Am vazut destule traznai facute din paleti, unele mai neinspirate ca altele, dar in cazul de fata trebuie sa recunoastem ca arata minunat. Ba chiar detaliul asta scoate dormitorul din anonimat si te face sa ignori faptul ca are dimensiuni minuscule. Design interior in alb-negruDesign interior in alb-negruFerestrele…!
Design interior in alb-negruUn mesaj care avea nevoie de o punere in scena desteapta ca sa fie retinut: Design interior in alb-negru

foto