Daca vorbim de design interior creativ, inovativ, spectaculos, nu putem omite lucrarea Sabrinei Bignami, Box House: o locuinta complet mobilata folosind vechi cutii de lemn.

Obiectele au fost adunate cu grija de designer, curatate si reparate, unde a fost cazul, si folosite pentru a decora intr-un mod cu totul ingenios o casa intreaga.

In total, au fost utilizate nu mai putin de 300 de cutii de lemn!

Cu livingul a fost simplu: biblioteca e cel mai usor de asamblat daca se folosesc astfel de cutii cu dimensiuni relativ egale. Le pui impreuna si obtii un mobilier cu aer retro, creativ, spectaculos, cu personalitate sau cum vrei sa-l numesti!

Mergand mai departe, descoperi ca din cutii poate fi asamblata foarte usor si o masuta de cafea. De aici, se ajunge foarte repede la ideea de a folosi drept suport de canapea tot vechile cutii:

Design interior

Design interior

Bucataria a necesitat ceva mai multa munca, insa rezultatele sunt impecabile! Ce-i drept, spatiul nu numai ca a permis acest tip de decoratiune, dar chiar scoate in evidenta personalitatea materialelor: nu am vrea sa folosim cuvantul vintage, insa pe-acolo se-nvarte stilul de amenajare al cestei resedinte.

Design interior

Design interior

Design interior

Unele ansambluri realizate din cutii sunt foarte practice, altele nu. Designerul mai are de lucrat la partea asta – dar nu aici sta meritul sau, dupa parerea noastra. Ci acela de a fi realizat o amenajare care sa foloseasca extensiv obiecte care, altfel, ar fi ajuns la groapa de gunoi. Pe nemeritate ar fi ajuns la gunoi – ar trebui sa subliniem asta.

Poate ca interventia Sabrinei Bignami nu va micsora gaura din stratul de ozon, insa cu siguranta ar trebui sa serveasca drept exemplu si imbold pentru creatii asemanatoare.

Design interior

Design interior

Design interior

Design interior

In concluzie, nu am vedea o casa normala, locuita de o familie cu copii, sa zicem, mobilata astfel, insa ne-a placut la nebunie ideea de a lua obiecte vechi si de a le readuce la viata folosindu-le in moduri practice. Interesant, inovativ si speram sa mai vedem astfel de exemple! 🙂

Design interior

Design interiorDesign interior


Design interior

Design interior

foto