Design interior cu turcoaz si oliv pentru astazi, ca sa ne reaminteasca de primavara care a cam intarziat anul asta.

Asadar, proiectul apartine firmei de design Jennifer Ott. Creatoarea lui spune ca inspiratia i-a venit de la un obiect foarte drag ei: ceasul Sunburst al lui George Nelson. De aici si pana la a crea ceea ce vedeti mai jos, in imagini, n-a mai fost decat un pas.

Langa cele doua culori care domina amenajarea – oliv si turcoaz -, designerul a pus tonuri calde de lemn natur, ceea ce amplifica nota de prospetime si senzatia de spatiu luminos, ordonat, aerisit.

Ce-i drept, si spatiul generos avut la dispozitie a permis jocul cu forme, culori si texturi. Ceea ce nu micsoreaza, totusi, meritul designerului de a fi creat un decor remarcabil.

 

Design interior cu turcoaz si olivIn fundal: muza proiectului, ceasul de perete Sunburst al lui George Nelson. Design interior cu turcoaz si olivPentru living, designerul a ales sa foloseasca un fundal gri pe care sa juxtapuna din loc in loc pete de culoare. De data aceasta, a ales portocaliul care, ca si in cazul culorilor folosite la bucatarie, se completeaza de minune cu lemnul natur al mobilei.

Ca tot veni vorba de mobila, nu ne putem retine un murmur de incantare vizavi de culcusul amenajat la fereastra! La fel de bine articulata ni se pare alaturarea televizor – semineu. In acest caz, designerul a mizat pe minimalism si industrial atunci cand a ales semineul – si n-a gresit, dovada ca alaturarea celor doua obiecte e coerenta si naturala in decor.
Design interior cu turcoaz si olivDesign interior cu turcoaz si oliv

LATER EDIT: Articol nou, updatat si actual AICI.

sursa foto