Propunerea de design interior pentru o casa de artist vine de la Sarah Lavoine, ea insasi o artista in domeniul amenajarii caselor. Abordarea sa aduce mai multe stiluri impreuna, intr-o nota generala ce vorbeste de libertate, creativitate si bucuria de a trai.

Culoarea dominanta, care uneste cromatic toate incaperile casei, este albastrul. Alegerea e inspirata, daca ne gandim ca e vorba de locuinta unui artist – albastrul e asociat cu spiritul liber, cu o anume detasare de lume. Cum spuneam, pentru o casa de artist albastrul e alegerea corecta.

Design interior

Atentia designerului pentru detalii transpare in fiecare colt al camerelor. La fel si pasiunea pentru stilul retro:

Design interior

Petele de culoare necesare – daca tot e vorba de o casa de artisti, atunci creativitatea ar trebui simulata si stimulata prin combinatii indraznete de culori care sa anime spatiile:

Design interior

Bucataria e amenajata cu aceeasi preocupare pentru detalii ca si restul casei:

Design interior

Baia, decorata ca pentru un rege, cu oglinda stil Ludovic si mici detalii care o scot din anonimat si aduc eleganta in aceasta camera mai degraba umila prin functiune:

Design interior

Detaliile de constructie au fost integrate in designul interior si lasate la vedere:

Design interior

Detaliile de design sunt simple si sofisticate:

Design interior

Zona de luat masa e un amestec ciudat de rustic si elegant. Tablia mesei e o bucata de lemn masiv, bruta si cu urme vizibile de dalta, asezata pe un cadru din fier. E elementul de surpriza din camera, vedeta incaperii, sa zicem asa. Restul e ca o antiteza:

Design interior

Design interior

Dormitorul cu un perete-accent in albastru inchis. Jos, o copie dupa celebra pictura „Dansul” a lui Matisse. Cine zicea ca replicile operelor celebre nu dau bine intr-o casa respectabila?

In fond, mai putin conteaza ce anume pui in casa, ci cum asamblezi totul in asa fel incat rezultatul sa fie remarcabil.

Design interior

Dormitorul are o fereastra spre scara interioara: daca ar fi fost vorba de o locuinta pentru o familie, solutia ar fi fost din cele mai nepractice. Dar pentru ca n-a fost cazul sa fie respectate la milimetru conventiile obisnuite pentru impartirea si delimitarea zonelor, designerul s-a putut juca putin cu spatiile:

Design interior

Design interior

foto