Vorbind de design interior pentru apartament renovat, acest exemplu este extrem de potrivit pentru a ilustra cum se poate obtine o casa spatioasa si moderna cu interventii eficiente si bugete medii.

Acest apartament renovat se intinde pe o suprafata de 65 metri patrati. Are doua camere, cu un living spatios, dormitor, bucatarie si baie. In varianta initiala, apartamentul dispunea si de holuri: unul la intrare si altul de legatura intre camere. Impartirea spatiilor era eficienta, dar anumite zone ale casei erau putin luminate si prea mici pentru a fi amenajate dupa gustul proprietarilor.

Design interior apartament renovatDesign interior apartament renovat

Din acest motiv, renovarea casei a presupus nu numai redecorarea, ci si redistribuirea spatiilor prin renuntarea la anumiti pereti interiori. Rezultatul: un apartament spatios, care de fapt pare mai mare decat e si care beneficiaza de lumina naturala din abundenta in aproape orice colt de camera.

O modificare majora pe care a presupus-o renovarea apartamentului a fost transformarea livingului in dormitor si invers. Practic, intre cele doua camere s-a facut rocada, mutare motivata de faptul ca cea mai frumoasa priveliste era vizibila din vechiul dormitor. In urma modificarii, livingul a devenit nu numai piesa centrala a casei, dar si locul de unde e vizibila cea mai atragatoare panorama.

Vorbind de design interior, s-a optat pentru un stil modern cu influente traditionale. Culorile au fost folosite din plin, la fel si formele neregulate care se amesteca discret cu unghiurile drepte specifice stilului contemporan. Proprietarii apartamentului sunt tineri, iar acest lucru se reflecta in decoratiunile interioare pentru peretii in culori vii.

Design interior pentru apartament renovatDesign interior pentru apartament renovat

Amenajarile interioare s-au concentrat in jurul a doua idei: traditie si modern. Influentele traditionale sunt vizibile la anumite piese de mobilier: scaunele din living  – reconditionate si colorate in tonuri puternice, vazele cu forme neregulate, dar si elementele din lemn, atotprezente in casa. De altfel, lemnul a fost folosit din plin la designul de interior: in diferite tonuri si nuante, pentru a umple vizual spatiul alb creat de pereti.

Covorul impletit este tot de inspiratie traditionala si contrasteaza armonios cu fotoliile si canapeaua moderne. Pentru ca mobilierul este prezent in proportie mica, tapetarea peretelui cu un model vegetal nu incarca spatiul, ci creeaza o nota de relaxare si tinerete.

Locul destinat bucatariei era initial foarte mic, asa ca s-a renuntat la unul din pereti si s-a creat o bucatarie deschisa cu suficient loc de luat masa. Mobila de bucatarie ultramoderna se imbina perfect cu restul elementelor de decor si respecta coloristica: verde crud si alb in combinatie cu alumini. Elementul central al camerei este, insa, masa de bucatarie:

Design interior apartament renovat
Design interior pentru apartament renovat
Design interior pentru apartament renovat
Design interior pentru apartament renovat
Design interior pentru apartament renovat

foto