Movul la decoratiuni interioare e o alegere pe care multi nu se incumeta sa o faca. Si asta desi e o culoare puternica, asociata cu luxul, regalitatea, misterul, e sofisticata si eleganta. Atunci cand e bine dozat, aceasta culoare confera atitudine si prestanta. Tocmai din aceste motive, insa, movul e destul de putin utilizat optim la constructia vizuala a spatiilor. Nu mai putin adevarat e ca, folosita anapoda, culoarea inspira opusul celor enumerate mai sus.

Exista totusi anumite combinatii de mov cu alte culori pe care le putem numi castigatoare in aproape orice conditii. Mov cu alb, de exemplu: se scot in evidenta reciproc, iar movul aduce o nota de rafinament sau de creativitate, dupa functionalitatea camerei (spatiu social, loc de joaca, camera de zi, spatiu de lucru etc.)

Mov si verde – o combinatie indrazneata, trebuie folosita cu masura si adaptata tipului de spatiu luat in vedere.

Mov cu maro sau cu negru – nota de eleganta, mister, trebuie folosit cu zgarcenie si in combinatie cu elemente de decor mai degraba austere (linii drepte, unghiuri ascutite etc.).

Mov cu galben – o combinatie de care nu trebuie sa abuzezi; in doze mici, se potriveste caracterelor rebele, puternice, provocatoare.

Lista de potriviri si nepotriviri e lunga. Lasand la o parte combinatiile posibile, mai trebuie spus ca diverse nuante de mov pot crea efecte din cele mai spectaculoase. Mobila intr-o nuanta de mov deschis da impresia de eleganta si de fragilitate in acelasi timp, si se asorteaza foarte bine cu pereti din beton aparent sau vopsiti in gri deschis.

De asemenea, merita retinut faptul ca mov este culoarea lavandei – o planta cu proprietati linistitoare asupra psihicului, ce actioneaza nu numai prin substantele continute, dar si prin aspect. Altfel spus, mov e o culoare relaxanta si de aceea poate fi folosita cu succes la decorarea dormitoarelor sau a bailor.

Mai jos aveti cateva exemple reusite despre cum se poate folosi movul la decoratiuni interioare:

 

movul la decoratiuni

movul la decoratiuni

design interior

decoratiuni interioare

movul la decoratiuni

movul la decoratiuni

foto: decoist.com