O casa contemporana pe cat de simpla, pe-atat de frumoasa  a amenajat studioul de arhitecti 3ndy Design din Italia. Plus inteligenta – ceea ce o face ideala in ochii nostri.

Asadar, e vorba de o locuinta in Fosso. La amenajarea acesteia, arhitectii au plecat de la o premisa extrem de simpla: casa e locul in care trebuie sa te simti bine de fiecare data. E adapostul in care revenim in fiecare seara, e locul care ne defineste intr-o anumita masura. In mod ideal, casa ar trebui sa fie nici prea mica, nici prea mare – potrivita pentru familie si pentru nevoile sale.

In sfarsit, casa ideala e usor de intretinut si de folosit; e destul de simpla ca sa nu-ti dea dureri de cap cand intri in ea, dar suficient de sofisticata pentru a-ti face placere sa o locuiesti. Nu in ultimul rand, casa contemporana ar trebui sa fie economica: sa nu consume prea multa energie, sa nu manance prea multe resurse (inclusiv bani), eventual sa fie prietenoasa cu mediul.

Plecand de la aceste deziderate, arhitectii italieni au venit cu ideile ilustrate mai jos:

 

Casa contemporana Casa contemporana

Casa este ridicata in mare parte folosind materiale reutilizate, provenind de la o fosta constructie care a apartinut familiei proprietarilor. Langa acestea au fost adaugate si materiale noi, precum Corianul. Acesta din urma a fost folosit la scari si la unele piese de mobilier.

Spatiile au fost proiectate pentru a aduce maxim de confort si de utilitate, fara a neglija insa nici partea estetica. Au fost puse in scena elemente de arhitectura contemporana si design interior minimalist pentru crearea acestor decoruri curate si desavarsite:

Casa contemporana Casa contemporana

Casa contemporana

Putinele obiecte care anima casa au fost alese pentru valorea lor sentimentala, pe de o parte, si pentru frumusetea lor bruta, pe de alta. Calitatea decorurilor e vizibila in fiecare colt al casei:

Casa contemporana Casa contemporana

Scara din Corian, cu designul neobisnuit:

Casa contemporana

PS: ne dam seama ca titlul suna a anunt matrimonial. Dar trebuie sa recunoastem ca descrierea, desi nu cea mai fericita, se potriveste perfect casei.

foto