Nu intamplator am ales sa incepem calupul de inspiratie de azi, care va vorbeste despre design interior cu obiecte vintage, cu un telefon.

Ce alt obiect poate sa suprinda mai bine transformarea radicala prin care a trecut acest obiect de-a lungul anilor, decat un telefon fix? Nici macar nu mai vorbim la fix – sau cand o facem, e o exceptie, majoritatea suntem conectati la mobil, si nu numai pentru serviciile de telefonie. Cat despre forma, ce sa mai vorbim! Un smartphone de azi ar fi de nerecunoscut chiar si pentru inventatorul telefonului, Alexander Graham Bell.

In sfarsit, destul cu introducerea, sa trecem la subiect. Obiectele care urmeaza dateaza incepand din anii 1890 si pana prin anii ’70, dar ceea ce le uneste este o trasatura mai putin evidenta: toate sunt inca apte sa decoreze o casa, deci potentialul lor in materie de design interior e departe de a se fi epuizat, dupa cum veti vedea din pozele alaturate.

Un radio din anii ’50, frumos ca o acadea:

design interior cu obiecte vintage Cuplul de mai jos, boxa si amplificator din anii 1965, este creatia unui geniu al designului modern, Dieter Rams, despre care am vorbit si noi mai demult. Click pe link pentru a vedea mai multe creatii ale sale. design interior cu obiecte vintage Casetofon cu recorder de prin anii ’80. Cine nu mai tine minte forma asta, dar mai ales celebrul buton rosu?!design interior cu obiecte vintage Aceasta lampa dragalasa are un nume mai putin apetisant: Eyeball. Adica „glob ocular”. Numele ei complet este: Eyeball Space Age Lamp – dateaza din perioada cand lumea era vrajita de mersul omului pe Luna. De unde si numele curentului in design care a precedat „uriasul pas pentru omenire” – Space Age, Era Spatiala. Circa 1970.
design interior cu obiecte vintage Ne ducem putin inapoi, la anii ’60: lampa de podea cu alama, intr-o forma atat de eleganta, ca aproape ti-o inchipui pe un podium de moda:
design interior cu obiecte vintage Aceasta lampa vine din anii ’70, dar designul sau indraznet s-ar potrivi la fel de bine si intr-un catalog cu lampi contemporane. Nimic nou sub soare din ’70 incoace, parca-ti vine sa zici!
design interior cu obiecte vintage Inca un radio pe care-ti vine pur si simplu sa-l mananci. Din anii ’50, dar totusi forma lui, cu cele doua ecrane indicatoare, seamana izbitor de mult cu celebrele casetofoane de prin anii ’90, desi acestea din urma nu aveau nici pe departe frumusetea strabunicilor, vezi mai jos:design interior cu obiecte vintage Avangardist? Prin anii ’70, Sony scotea pe piata acest model de radio portabil. Minimalist, cum ne place si noua, azi. design interior cu obiecte vintage Radiouri, ca sa aveti de unde alege cand va hotarati sa includeti obiecte vintage in designul interior:design interior cu obiecte vintage Nu puteam sa ingnoram nici componenta mobilier. Mai jos, un scaun din 1940, de Andre Arbus:design interior cu obiecte vintage Vesela buna de integrat intr-un decor shabby chic – sau orice altceva va place:design interior cu obiecte vintage design interior cu obiecte vintagedesign interior cu obiecte vintageAceasta bijuterie e un ventilator din anii ’40. Impresionant, nu?design interior cu obiecte vintage foto: 1, 2, 3