Amenajarea bucatariei incepe, de multe ori, cu alegerea unei culori pentru mobila. Aceasta dicteaza apoi alegerea culorilor pentru celelalte elemente: electrocasnicele, blatul de lucru, podeaua, peretii.

Azi vorbim de bucatarii albe. Albul este o culoare perfecta pentru bucatarii mici sau mari. Totodata, se potriveste perfect unei bucatarii moderne, pentru ca este culoarea cea mai folosita la interioarele minimaliste.Iata cateva sugestii pentru amenajarea bucatariei folosind culoarea alb in combinatii cu diverse alte nuante si folosind materiale diferite.

O bucatarie mica va beneficia la maxim de folosirea culorii alb pentru mobila. Albul mareste vizual spatiul, scoate in evidenta elementele de culore – ca blatul – si se poate utiliza in combinatie cu orice alta nuanta. Mai jos sunt doua exemple reusite de folosire a albului la mobila de bucatarie:

Amenajarea bucatariei
Amenajarea bucatariei

In exemplul de mai jos, albul a fost folosit la blatul de lucru, in combinatie cu mobila de culoare albastru inchis si aluminiu. Designul este elegant, sofisticat, iar elementele de decor ale mobilei sunt scoase in evidenta prin utilizarea suprafetelor albe:

Amenajarea bucatariei

O alta combinatie de alb cu aluminiu in exemplul de mai jos:

Amenajarea bucatariei

Pentru un look modern si sofisticat, albul poate fi folosit si in combinatie cu negru si antracit. Luminozitatea camerei e sporita de spoturile din tavan si de lampi, iar pata de culoare adaugata printr-un tablou subliniaza eleganta liniilor si a designului:

Amenajarea bucatariei

In combinatie cu nuante lemnoase, albul creeaza interioare calde, asa cum se poate vedea in fotografia de mai jos. Blatul se continua pe perete si creeaza un contrast placut intre albul incaperii si ciocolatiul spatiului de lucru:

Amenajarea bucatariei
Amenajarea bucatariei

Pentru efecte maxime, in amenajarea bucatariei de mai jos s-a folosit alb lucios pentru mobila, in combinatie cu negru si gri:

Amenajarea bucatariei
Amenajarea bucatariei

Inca un exemplu de amenajare pentru bucatarii mici:

Amenajarea bucatariei

Aceasta bucatarie deschisa continua linia de design interior folosita la living. Albul mobilei din camera de zi e reluat la amenajarea bucatariei, iar pentru un aspect modern au fost folosite bare de otel decorative si sticla:

Amenajarea bucatariei

Pentru efecte puternice, bucataria in doua culori:

Bucatarie moderna
Bucatarie moderna

Hota alba si peretii de aceeasi culoare se imbina placut cu antracitul mobilei si al blatului:

Bucatarie moderna

Bucataria alba cu pete de culoare:

Bucatarie alba
Bucatarie neagra
foto: 1,