BLOG

 

Amenajarea bucatariei in culorile curcubeului

07 sept. 2012, Postat de KiwiStudio in Design interior
Amenajarea bucatariei

La amenajarea bucatariei, cele mai folosite culori sunt albul si nuantele de lemn, mai inchise sau mai deschise. E adevarat ca acestea sunt alegeri cu care nu dai gres niciodata: bucatariile albe sau in culori lemnoase arata bine, sunt elegante si moderne. Totusi, nici bucatariile colorate nu sunt mai prejos – iar daca talentului de bucatar al proprietarului i se adauga si un talen de a combina culorile, cu atat mai bine.

In cele ce urmeaza trecem in revista cateva sugestii de design interior pentru bucatarii folosind culori diverse. Daca vrei o bucatarie vesela, deosebita, nu e nevoie sa folosesti toate culorile si nici nu risti sa obtii o camera care sa arate ca o sorcova. Efecte maxime obtii combinand inteligent 2-3 culori.

In amenajarea de mai jos, zonele albastre sunt suficient de intinse pentru a crea puncte colorate care inveselesc camera. Albul de la corpurile inferioare si de la insula de bucatarie e folosit pentru a sublinia contrastul dintre cele doua culori: albastru si maro.

Un exemplu extrem de reusit de insertie a culorilor intr-un design rece e suprafata vitrata, care constituie punctul de interes si zona cea mai spectaculoasa a camerei:

Amenajarea bucatariei

Bucatarie colorata nu inseamna mobila colorata – nu neaparat. In amenajarea de mai jos, diferite obiecte colorate plasate pe suprafetele albe reusesc sa invioreze camera si sa ii sublinieze detaliile de design.

Amenajarea bucatariei

O combinatie care nu da gres niciodata: galben si negru:

Amenajarea bucatariei

Amenajarea unei bucatarii mici folosind jocul culorilor:

Amenajarea bucatariei

Bucatarie moderna amenajata in culori puternice: negru, verde deschis si gri:

Amenajarea bucatariei

Evident, din lista nu putea lipsi o bucatarie amenajata in culorile curcubeului. Fiecare culoare este scoasa in evidenta prin inserarea zonelor albe care le separa. Simplitatea mobilierului e compensata astfel prin folosirea unor usi in culori puternice, ordonate astfel incat sa creeze efecte vizuale maxime:

Amenajarea bucatariei

O combinatie extravaganta cu mov, galben si maro:

Amenajarea bucatariei

Chiar daca s-au folosit culori in nuante inchise, amenajarea inspira caldura – acest lucru se datoreaza inserarii zonelor de crem si folosirii sticlei la o parte din corpurile de mobilier. In acest fel, mobila nu pare incarcata si amenajarea capata eleganta.

Amenajarea bucatariei

Un design futurist si o combinatie puternica de culori:

Amenajarea bucatariei
Amenajarea bucatariei

Inca o combinatie castigatoare: alb, rosu si negru. Alternarea zonelor rosii si negre, plus predominanta albului creeaza echilibru vizual si Ā fac din aceasta amenajare un bun exemplu de combinare inteligenta a culorilor:

Amenajarea bucatariei

Pentru cei mai romantici, o bucatarie amenajata in culori pastel:

Amenajarea bucatariei

foto: 1, 2, 3.

  • KiwiStudio

    Si noua ne place bucataria asta šŸ˜€

    Răspunde
  • dan

    Una din cele mai faine e cea cu galben si negru. Frumoasa combinatie. šŸ˜€

    Răspunde

LASA UN COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.