Renovarea casei e un proces delicat care presupune imbinarea elementelor de arhitectura moderna cu elementele deja existente in sit. Rezultatul ar trebui sa fie unul placut ochiului, dar mai ales practic.

In exemplul de fata, proiectul arhitectural a presupus renovarea si extinderea unei vechi case din caramida. Structura originala a fost pastrata si consolidata, iar in plus au fost adaugate noi camere functionale folosind elemente de arhitectura moderna. Pentru ca ansamblul este asezat intr-o zona rurala, noua structura a fost gandita sa semene cu un vechi hambar. Asa se explica prezenta din abundenta a lemnului la exterior, dar si forma paralelipipedica a acesteia.

Casa renovata
Arhitectura
Arhitectura

Discrepantele dintre cele doua parti ale cladirii – cea noua si cea veche – nu sunt inexistente, dar sunt micsorate. Unul din scopurile arhitectilor a fost aducerea la un numitor comun a celor doua perspective temporale: nou si vechi. Asa cum reiese si din fotografiile alaturate, planul le-a reusit din plin.

Design interior
Design interior

Functiunile existente ale casei au fost suplinite prin adaugarea unui numar de camere, astfel incat intregul spatiu al cladirii sa fie folosit  de proprietarii acesteia. Podul a fost transformat in mansarda si legat de restul casei printr-o scara interioara, iar parterul se continua sub nivelul solului cu alte spatii de locuit.

Respectand conventii din arhitectura moderna, elemente de constructie ca stalpii de sustinere si barnele de lemn au fost integrate in designul interior ca elemente decorative. Acestea domina incaperile si insufla casei acel aer de traditie si modern pe care arhitectii au dorit sa-l faca simtit in fiecare colt.

Arhitectura
Arhitectura
Arhitectura
Design interior
Arhitectura
Arhitectura
Arhitectura