Muzeul din Hanoi este creatia gmp architekten si a fost proiectat in 2010, acoperind o suprafata de 30.000 metri patrati si amplasat in interiorul unui parc ce continua tematica muzeului.

Cladirea a fost gandita ca o succesiune suprapusa de patrate ce formeaza o piramida rasturnata, cu susul in jos.

Lasand la o parte considerentele de design, unul din motivele pentru care s-a ales aceasta forma  geometrica inversata a tinut de functionalitate: terasele superioare umbresc nivelurile inferioare, astfel ca se obtine un ansamblu eficient energetic – lucru deloc de neglijat sub soarele arzator al Vietnamului.

Accesul in cladire se face de pe oricare din cele patru laturi. Interiorul este dominat de o scara centrala in spirala – element care domina interiorul si face nota contrastanta cu unghiurile drepte de la exterior. Scara in spirala actioneaza si ca un vector ce uneste cele doua zone in care este impartit muzeul: primele doua contin spatii de expunere, iar ultimul este ocupat de birouri, sali de conferinte si studiu, laboratoare.

kiwistudio arhitectura width=
muzeul din hanoi
muzeul din hanoi
muzeul din hanoi
muzeul din hanoi
muzeul din hanoi

muzeul din hanoi