Ceea ce vom vedea in cele ce urmeaza nu este tocmai exemplul tipic de locuinta in mediul rural, cu arhitectura traditionala si construita din materiale conventionale. Lucrarea apartine arhitectilor de la dmvA si este localizata in Belgia.

Acestia au venit cu o interpretare contemporana a casei de la tara: structura e dispusa pe trei niveluri, cu fatadele acoperite in zinc lacuit alb si acoperis ce se deschide intr-o terasa circulabila si care continua spatiul util de la etaj. Organizarea pe verticala e simpla si eficienta si a fost gandita tinand cont de peisajele mirifice din jur.

Mai precis, camerele de zi au fost urcate la etaj, pentru ca de aici se poate admira in voie privelistea, iar dormitoarele si spatiul de lucru au ramas la parter. Pe cel de-al treilea nivel exista un spatiu de relaxare, cu loc de odihna si bar,  care se deschide intr-o terasa, de asemena amenajata pentru a fi folosita atunci cand vremea permite.

Locuinta in mediul rural Locuinta in mediul rural Locuinta in mediul rural

Locuinta in mediul rural Casa in mediul rural Casa in mediul rural Casa in mediul rural

Zona de zi, cu biblioteca si masa, e asezata pe una din fatadele cu perete partial din sticla, astfel incat lumina sa patrunda din belsug in interior:

Casa in mediul rural Casa in mediul rural

In camera de zi domina scara in spirala, asezata spre centrul camerei. Bucataria deschisa comunica natural cu livingul  si cu locul de luat masa, cele trei zone fiind dispuse pe un singur plan, nedespartit de pereti si gandit ca un singur spatiu unitar:

Locuinta in mediul rural Locuinta in mediul rural

Scara interioara in spirala este elementul de surpriza care sparge monotonia vastelor suprafete uniforme, albe. Capatul scarii da intr-un spatiu vitrat, deschis spre cer, ceea ce confera si mai mult dramatism acestui element de constructie.

Pentru accesul de la parter exista o scara pur functionala, ceea ce subliniaza si mai mult rolul estetic al celei de-a doua scari, in spirala, la constructia spatiului interior.

Locuinta in mediul rural Locuinta in mediul rural Locuinta in mediul rural

foto