Cine spune ca nu poti construi o casa moderna pe ruinele unei ferme vechi de zeci de ani? Locuinta familiala de care vorbim a fost ridicata exact pe locul dedicat odinioara activitatilor agricole. Este localizata in Caceres, Spania, si in prezent aici se desfasoara viata unei familii fara afinitati cu muncile campului.

Din fosta ferma a fost pastrata structura de piatra. S-a renuntat partial la impartirea pe camere pentru crearea de spatii de zi mari, cu deschideri ample si zone vitrate din belsug.

Casa moderna
Casa moderna
Casa moderna
Design interior

Pentru a corespunde standardelor de viata moderna, casa trebuia adaptata tehnic astfel incat sa ofere tot confortul necesar unei familii din secolul XXI. Astfel, au fost reproiectate sistemele de alimentare cu apa, cu energie si cele de izolatie. Energia electrica folosita pentru consumul de zi cu zi provine din trei surse: de la panourile solare, de la turbinele hidro si de la reteaua publica.

Farmecul rustic al casei e completat armonios prin insertia elementelor de arhitectura moderna si combinarea acestora intr-un tot unitar. Astfel, peretii din beton aparent continua decorul traditional obtinut prin utilizarea pietrei si a lemnului, formand un echilibru al contrastelor.

Casa moderna
Casa moderna
Casa moderna
Design interior

Comunicarea permanenta cu exteriorul este mentinuta prin suprafetele vitrate si deschiderile repetate la camerele folosite zi de zi: dormitoarele, livingul, bucataria sunt accesibile din afara si invers gratie usilor masive care usureaza accesul.

Sursele de lumina artificiala sunt putine la numar si se pierd in decor. De altfel, vastele suprafete vitrate ofera suficienta lumina naturala in timpul zilei pentru a face iluminatul artificial inutil. Iar in restul timpului, lumina artificiala vine de la sursele ascunse in fantele peretilor, in deschizaturi in tavan sau de la lampile ce intregesc decorul.

Casa moderna
Casa moderna
Casa moderna
Design interior

La interior, simplitatea elementelor folosite la amenajare e compensata de bogatia detaliilor arhitecturale. Mixul de materiale de constructie si combinarea plina de imaginatie a acestora formeaza puncte de interes care atrag privirea si confera personalitate camerelor. Pe de alta parte, designul e gandit de asa natura, incat sa concentreze privirile spre exterior, mai degraba decat spre interior. Dovada numeroasele zone de relaxare cu scaune si fotolii orientate spre ferestre.

Arhitectura
Design interior
Design interior